Най-малко 18 души бяха убити, след като малък самолет се разби

...
Най-малко 18 души бяха убити, след като малък самолет се разби
Коментари Харесай

Най-малко 18 загинали при самолетна катастрофа в Непал

Най-малко 18 души бяха убити, след като дребен аероплан се разруши и се възпламени, до момента в който излиташе от столицата на Непал Катманду в сряда, предава " Ройтерс ".

Самолетът е превозвал двама членове на екипажа и 17 техници до град Покхара, с цел да ремонтират различен аероплан, споделиха чиновници.

" Само командирът беше избавен и се лекува в болница " , сподели Тедж Бахадур Пудиал, представител на интернационалното летище Трибхуван в Катманду.

Телевизионни кадри демонстрираха по какъв начин пожарникари се пробват да потушат огъня, до момента в който гъст черен пушек се издига в небето. Те също по този начин демонстрираха по какъв начин самолетът лети малко над пистата и по-късно се накланя, преди да се разбие.

Други фрагменти демонстрират по какъв начин спасители ровят в овъглените остатъци от самолета.

Телата бяха пренесени до колите за спешна помощ на носилки, до момента в който локалните поданици ги гледаха, сподели малкия екран.

Някои медиите оповестиха, че с амолетът е бил Bombardier и принадлежи на локалната Saurya Airlines . Летището беше краткотрайно затворено, прибавиха чиновници.

Saurya прави вътрешни полети в Непал с два районни самолета Bombardier CRJ-200, и двата на към 20 години, съгласно Flight Radar 24.

Непал е подложен на критика за въздушната си сигурност, като близо 350 души са починали при самолетни или хеликоптерни произшествия в хималайската страна от 2000 година насам.

Най-смъртоносният случай се случи през 1992 година , когато Airbus на Pakistan International Airlines се разруши в рид, до момента в който наближаваше Катманду, убивайки 167 души.
 Най-малко 25 души починаха при злополука в Перу
Най-малко 25 души починаха при злополука в Перу

Автобус излетя от автомагистрала в региона на Андите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР